Onbetaalde Facturen Innen

14 July 2016

U blijft achter met onbetaalde facturen en dreigt uw eigen facturen te moeten betalen. Hoe kan u deze onbetaalde facturen innen? In dit artikel kan u terecht voor raad van Port Finance.

Trachten betaald te worden door klanten kan soms moeilijk en zeer lastig zijn. U hebt reeds diensten geleverd en nu wacht u op betaling. Een zachte aanpak is vaak ideaal voor het behouden van de relatie, alhoewel het soms gewoonweg niet werkt.

Proactieve aanpak

Het is belangrijk om te herkennen dat des te langer facturen onbetaald blijven, des te moeilijker het wordt om ze te innen. Een proactieve aanpak is altijd de beste oplossing. U moet beslissen tot welk niveau van escalatie u zich comfortabel zal voelen en hoe graag u de onbetaalde facturen wil innen. Daarna kiest u de beste manier van handelen.

Het versturen van maandelijkse overzichten en het omcirkelen van onbetaalde facturen kan helpen om de aandacht te trekken naar deze openstaande vorderingen, wat handig is als u te maken heeft met een klant die een beetje laks is op vlak van boekhoudkundige organisatie. Telefoongesprekken voeren rechtstreeks naar de persoon of de administratieve afdeling kan de kwestie een prioriteit maken voor uw klant, in plaats van iemand die het zijn beloop laat gaan.

Incassobureau Inschakelen

Af en toe moet u een klant tonen dat u serieus bent. Dit betekend de onbetaalde facturen innen via een incassobureau. Klanten nemen betalingseisen serieus als ze afkomstig zijn van een incassobureau. Plotseling worden ze zich bewust dat er gevolgen zullen zijn bij gebrek aan betaling. Ongeacht de methode die u kiest voor het innen van onbetaalde facturen, zorg er steeds voor dat uw eigen administratie accuraat is. Het is de beste manier om geschillen betreffende onbetaalde facturen te vermijden.

U wil beroep doen op een incassobureau?

Dankzij ons no-cure no-pay beleid betaalt de debiteur de incassokosten. Wanneer wij niets innen, nemen wij de rekening van onze uren voor lief en betaald u niets! Direct antwoord op al uw vragen? Wij bellen u graag op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

Ik Wil Onbetaalde Facturen Innen

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 – 047 10 19

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief