4 Redenen Waarom U Een Incassobureau Nodig Heeft

12 July 2016

Elke onderneming heeft te maken met onbetaalde facturen. Een interne bron toewijzen om te telefoneren maakt een verschil, maar wanneer de openstaande vorderingen optellen heeft u een professioneel incassobureau nodig.

Het idee om een incassobureau in te schakelen is een aanleiding tot bezorgdheid. U kiest er effectief voor om uw klanten aan een derde partij over te laten. Vaak betekend dit het verlies van klanten als u niet verstandig kiest. Het kan eindigen met een agressief incassobureau dat uw klanten zal vervreemden, uw merk zal schaden en u misschien in legale problemen brengt.

Waarom een incassobureau overwegen?

De opstartkosten voor een interne afdeling kan een reden zijn. Het aannemen en trainen van personeel om openstaande vorderingen te innen is een aanzienlijke investering. Het neemt vele maanden in beslag vooraleer de afdeling goed werkt en in staat is om werkkapitaal terug te winnen. Daarbovenop vergroot je de vaste kosten om deze incasso's te doen slagen.

Debiteurenbeheer en incasso's in het algemeen vereisen een geheel andere expertise dan enkel klanten tevreden te stellen. Menselijke psychologie, onderhandelingsvaardigheden en uitgebreid gebruik van technologie om een effectieve verwerking te bekomen spelen allemaal hun part zodat u voldoende verloren inkomsten kan recupereren. Het speelt zich dus buiten uw aandachtsgebied (klanten blij maken en meer verkopen) af.

Een incassobureau heeft hulpmiddelen waar u niet over beschikt. Of het nu een sterke workflow manager die de beloftes tot betaling opvolgt of een power dialer om efficiënt te telefoneren is - deze hulpmiddelen vereisen tijd en geld om ze tot perfectie te tweaken.

Het inschakelen van een incassobureau kan feitelijk het behoud van klanten vergroten en de perceptie van uw merk verbeteren. Als uw incassobureau weet hoe het uw onderneming moet ondersteunen en kan luisteren naar de klachten van uw klanten, kunnen zij redenen ontdekken die niet met uw personeel gedeeld worden. Voeg daar de mogelijkheid aan toe om over betaling te onderhandelen en het incassobureau verandert bijna in een afdeling klantenbehoud, terwijl het verloren werkkapitaal wordt gerecupereerd.

Heeft u een incassobureau nodig?

Een incassobureau inschakelen is logisch eens u meer openstaande vorderingen heeft dan u terloops af kan handelen. In plaats van een full-time persoon aan te nemen, denk eens na over Port Finance als leverancier die u kan helpen om betaald te worden zonder dat u klanten verliest.

Ik Wil Onbetaalde Facturen Innen

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 – 047 10 19

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief